Ga terug
Creme brulee blondies

Crème Brûlée Blondies

Ella
Deze Crème Brûlée Blondies zijn heerlijk bij de koffie, als dessert of om uit te delen. Door de makkelijke vorm zijn ze in grote of kleine stukjes te snijden en kan je ze makkelijk meenemen in het originele bakblik! Geen gehos met doosjes/tupperwares/andere transportmiddelen. Geniet ervan!
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang Gebak
Keuken Amerikaans, Frans
Porties 16 personen
calorieën 267 kcal

Equipment

  • 1 vierkant bakblik 25 x 25 cm (of vergelijkbaar) Bij een kleiner blik zullen de blondies wat dikker worden. Geen probleem, maar verhoog de baktijd dan met 5-10 minuten.
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

Blondies

  • 175 gram ongezouten roomboter
  • 175 gram witte chocolade
  • 100 gram kristalsuiker
  • 75 gram lichte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 2 theelepels vanille extract
  • 175 gram bloem

Bankerbakkersroom

  • 2 eidooiers
  • 40 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 20 gram bloem
  • 200 milliliter volle melk

Suikerlaag

  • 3 eetlepels suiker

Instructies
 

Blondies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C(voor een heteluchtoven 160 °C).
  • Smelt de boter en de witte chocolade. Dit kan au bain-marie, of in de magnetron. Let er in de magnetron op dat het niet te hard gaat. Bijvoorbeeld door steeds na 30 seconden het mengsel eerst door te roeren, en dan weer in de magnetron te zetten.
  • Meng het boter-chocolade mengsel met de twee soorten suiker. Schrik niet als dit lijkt te splitsen, dit trekt (als het goed is) bij in de volgende stap.
  • Voeg de eieren toe en meng goed tot een homogeen mengsel.
  • Voeg ook het vanille extract toe.
  • Meng de bloem door het mengsel heen.
  • Doe het mengsel in een bakvorm (25cmx25cm) met bakpapier en bak 30 minuten.

Banketbakkersroom

  • Terwijl de blondies in de oven staan, gaan we aan de slag met de banketbakkersroom.
  • Voeg alle ingrediënten, behalve de melk, aan elkaar toe en meng dit goed. Er moeten geen klontjes meer in het mengsel zitten.
  • Warm de melk op in een pannetje.
  • Zet het vuur uit zodra de melk bijna kookt. Voeg een klein beetje hete melk toe aan het eidooiermengsel. Roer dit goed door elkaar.
  • Voeg het eidooiermengsel toe aan het pannetje met warme melk en zet het vuur weer zachtjes aan. Blijf roeren.
  • Zodra het mengsel de dikte heeft van vla kan het vuur uit.

Samenvoegen en afmaken

  • Laat het mengsel afkoelen. Schenk het mengsel over de blondies zodra het mengsel is afgekoeld en verspreid het met een lepel of spatel.
  • Snijd de blondies in stukken. Ik heb 16 stukken gemaakt, maar als je grotere of kleinere stukken wil kan dat natuurlijk ook.
  • Strooi de suiker over de blondies in een dun laagje.
  • Gebruik een brander om de suiker te doen smelten. Als je geen brander hebt, kan je ook de oven verwarmen op grillstand op zo'n hoog mogelijke temperatuur en de blondies zo hoog mogelijk in de oven zetten. Let hierbij goed op dat het niet te hard gaat, anders verbrandt de suiker en dan nemen we crème brûlée iets te lekkerlijk...
Trefwoord Dessert, Gebak, Traktatie, Zoet